Openbits: Free & Open Bits

Icona

Hi ha moltes Societats del Coneixement possibles. Aquí apostem per una d’oberta i lliure.

Missió. Versió Beta

L’objectiu del present blog és reunir-hi, el màxim d’estructurat possible, tota aquella informació, recursos i coneixement, directament, o mitjançant enllaços comentats, que m’interessa.

Sobretot sobre el món digital (Internet, TICS, etc…), doncs en aquest cas el medi (un blog) determina en part el contingut. I, dins d’aquest àmbit, m’interessa especialment els canvis, mutacions i implicacions que la vida digital genera en el concepte i fronteres de la llibertat. I en els conceptes que hi estat al voltant: poder, control social, igualtat, manipulació, privacitat, protecció de dades, surveillance, tècniques d’anàlisi massiu de dades (data mining), etc…

Peró també sobre aquells temes, continguts, disciplines, àrees de coneixement que m’han anat intertessant al llarg de la meva vida acadèmica, primer, i professional i investigadora després. Massa, i massa disperses, ja ho confesso ara, però som de caracter una mica infantil (curiositat infinita) o, vist des d’un altre caire, LeonardoDavincinià, que queda més fi.

I perquè reunir-ho aquí, i no a un document del meu disc dur?. Bàsicament per tres motius:

 • 1er. Per estructurar tots aquells pensaments, tesis i hipòtesis que se’m van acudint i i vaig explorant i madurant a mesura que un llegeix, xerra, debat, intercanvia… Fa temps que tenia el projecte, però les meves múltiples activitats m’ho han fet aplaçar…
  2on. Per a tenir a mà reflexions que enviar a tots aquells amb que intercanviï idees, teories, coneixements i similars, sense tenir que rebuscar entre els meus arxius als diferents suports físics, discs i similars, amb que em barallo
  3er. Per a tenir un espai on apendre dels coneguts, amics, colegues i passavolants que tingui a ma. Sé perfectament que el coneixement, com coses tant aparentment “individuals” com la nostra personalitat, la nostra conducta, identitat, o les conexions neuronals del nostre cervell, són construides socialment, bàsicament a partir de la interacció simbòlica amb els “altres significatius”.
  4ar. Per a tenir-ho tot, accessible des de qualsevol lloc. I per això el millor és tenir-ho a Internet.

Així doncs, preten ser una palanca de potenciació d’aprenentatge per a mi. I, de retruc, per aquells a qui el que aquí escruigui, pugui interessar.

NO és doncs una bitacora en el seu sentit més habitual de “diari personal”. No posaré aquí les coses que faig cada dia, el meu oci, etc….

Filed under: MyWeb2.0, ,

One Response

 1. Mr WordPress ha dit:

  Hi, this is a comment.
  To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

1. Projectes on col·laboro

2. Blogs i Webs d'amics, coneguts i saludats

3. Open Your Mind

4. LLibres, articles, textos de referència

5. Caixa d'eines (tools)

A %d bloguers els agrada això: