Openbits: Free & Open Bits

Icona

Hi ha moltes Societats del Coneixement possibles. Aquí apostem per una d’oberta i lliure.

L’evolució del algoritme de cerca de Google

Com es pot veure a la web especialitzada en marketing de cercadors ClickZ, sembla que hi ha canvis al cercador de google.

De especial interès és el concepte de behavioral targeting. Per a segmentar la comunicació comercial, els anuncis, ja no ens basem en les característiques socioeconòmiques, o en les respostes a qüestionaris, sino que ens basem en “la conducta” digital. Conducta previament escanejada i registrada en bases de dades. Inquietant?

Si us interessen els temes de la privacitat, la surveillance o similars, el marketing de cercadors és un camp de molt interès, en que es parla sense embuts de tot el que es registra dels usuaris dels cercadors. Com podeu veure a la descripció que se’n fa al link anterior les “qüestions d’ètica” són un aspecte molt rellevant d’aquest camp d’activitat. Qüestions que de moment sols es debaten “dins del camp” profesional, i que haurien de sortir d’aquest camp. Fa falta un debat públic obert sobre aquestes qüestions, que ens afecten a TOTS els que naveguem i ens registrem en cercadors o qualsevol altra aplicació online.

Filed under: Web Search, ,

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

1. Projectes on col·laboro

2. Blogs i Webs d'amics, coneguts i saludats

3. Open Your Mind

4. LLibres, articles, textos de referència

5. Caixa d'eines (tools)

A %d bloguers els agrada això: