Openbits: Free & Open Bits

Icona

Hi ha moltes Societats del Coneixement possibles. Aquí apostem per una d’oberta i lliure.

Ens veiem al Mozilla Drumbeat Festival [1]. Barcelona, FAD i MACBA, 3 a 6 de Novembre

Des de fa uns mesos, tinc l’honor de col·laborar en l’organització d’aquest esdeveniment:

Drumbeat Learning, Freedom and the Web Festival    http://www.drumbeat.org/festival

Que és? Doncs fer “bullir l’olla” amb tot de projectes de diferents àmbits temàtics, tecnològics i geogràfics (principalment del mòn anglosaxó) amb una filosofia comuna: defensar una visió oberta de internet i del mòn digital. Com es diu a la pàgina del programa:

El Festival Drumbeat funcionarà exactament així. Tindrem tota mena d’espais on podreu ensenyar i aprendre — estudis, laboratoris, llocs d’esbarjo, aules i, fins i tot, unes quantes tendes a l’aire lliure. Cada espai proporcionarà un lloc on submergir-s’hi i posar-se mans a la feina amb algunes de les idees més interessants en la intersecció de l’aprenentatge, el web i la llibertat.

Es un festival de tallers i activitats, no unes jornades oconferencies de xerrades,sino de fer coses amb tecnologies digitals, i ensenyar-les a fer, a l’entorn de l’aprenentatge i la web oberta. Pero quines coses. Doncs aquí el llistat (under construction fins a darrera hora) d’activitats als diferents espais:

https://wiki.mozilla.org/Drumbeat/events/Festival/program/activities

Per acabar, afegir sols que un dels projectes locals (d’aquí, de Catalunya) “estrella” del festival serà un dels altres projectes als que col·laboro: la xarxa oberta guifi.net. Des de guifi.net farem dos coses:

#  Muntar la infrastructura wifi per a dotar de xarxa al festival al carrer, a la plaça Angels, entre el FAD i el MACBA, on hi haurà alguns dels espais del festival. Un festival de la Internet lliure ha de tenir comunicacions lliures ¿no?   😉

# Desenvolupar algunes activitats al festival: muntar nodes wifi mòbils, ensenyar a flashejar routers per a fer nodes wifi per portar internet allí on vulguis, etc… (està per definir)

Seguirem informant,

Corre la veu: 10 dies de llibertat i Internet a Barcelona: OXcars, FCForum, i Drumbeat Festival!

Filed under: Hactivisme i Evangelització TIC, Internet, Llibertat, Llibertats digitals, Propietat Intel·lectual, , , , ,

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

1. Projectes on col·laboro

2. Blogs i Webs d'amics, coneguts i saludats

3. Open Your Mind

4. LLibres, articles, textos de referència

5. Caixa d'eines (tools)

A %d bloguers els agrada això: