Openbits: Free & Open Bits

Icona

Hi ha moltes Societats del Coneixement possibles. Aquí apostem per una d’oberta i lliure.

Opendata: obrir les dades estadístiques dels municipis també (II). Experiències

El Perfil de la Ciutat

Continuem aquí l’explicació del fenomen del opendata iniciada a un post anterior d’aquest bloc. Pretenem donar ara alguns casos pràctics d’experiències concretes fetes des d’administracions públiques, i especialment des de municipis, i alguns enllaços com a primer punt de partida per a que el lector interessat en l’estadística pugui aprofundir en una temàtica que està “definint-se” justament en aquests moments.

Projectes d’Opendata de governs i administracions.

Avui dia doncs ja existeixen  iniciatives pioneres que comencen a treballar en el sentit de posar a Internet, publicar, en formats accessibles a humans i a màquines,  les dades procedents de bases de dades de registres administratius. Alguns exemples “emblemàtics”  citats habitualment a la literatura i articles del sector:

Data.gov. engloba més de 272.000 bases de dades accessibles del Govern dels Estats Units. A a partir d’aquestes dades diverses empreses, programadors, hackers, col·lectius ciutadans etc ja han desenvolupat aplicacions (Apps) que…

View original post 1.201 more words

Filed under: MyWeb2.0

1. Projectes on col·laboro

2. Blogs i Webs d'amics, coneguts i saludats

3. Open Your Mind

4. LLibres, articles, textos de referència

5. Caixa d'eines (tools)

A %d bloguers els agrada això: